Omgeving

Ons dorpje Deidenberg ligt in een prachtige omgeving in de Oostkantons. Hoewel uiterst oost gelegen, spreekt men toch van het groene "hart" van België. De mensen erg zijn vriendelijk, gastvrij en Duitstalig.

De natuur in de Eifel-Ardennen laat niets te wensen over. Onze "achtertuin" is beschermd natuurgebied waar de Amblève doorheen stroomt en een schat aan vogels te zien is. De rode Wouw broedt elk jaar achter ons huis in het dal. In het voor- en najaar vliegen de kraanvogels over ons huis. Voor de vogelaars onder u is er een rustig spotplekje achter in de tuin om de vogels te bekijken.

Het gebied heeft adembenemende seizoenen, afwisselende landschappen, gezellige plaatsjes, gastronomie, leuke rommelmarkten, veel recreatieve en sportieve mogelijkheden. Vanwege de hoogte zijn er in de winter ook veel wintersportmogelijkheden.

Vers brood haalt u ‘s morgens bij de bakker aan de overkant, Ardenner ham bij onze buurman de slager. Meer winkels en banken zijn in het naburige Amel en het gezellige plaatsje St. Vith op een afstand van 8 km.

Op loopafstand (1 km) van ons huis kunt u aansluiten op het fiets- en wandelroutenetwerk VeloTour Hoge Venen – Eifel. In de buurt (binnen 2 km) zijn ebikes te huur.

Direct voor ons huis is een bushalte.

Toerisme

Natuur

Leuke plaatsjes

Sportief

Streekproducten

Overige uitstapjes